menu Yvonne Evers

Wie ben ik

Yvonne Evers

Als Westervoortse woon en werk ik sinds mijn 20ste in Arnhem. Tekenen en schilderen zijn mijn grootste passies. Op deze site vindt u een selectie van mijn werk. Naast dat ik zelf schilder geef ik teken- en schilderlessen en workshops. Klik hier voor meer info.

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Kunstacademie in Arnhem en aan de Nieuwe Academie in Utrecht. Ik ben werkzaam in het Kunstportaal.

Met mijn schilderijen wil ik toeschouwers mijn verwondering over de natuur laten zien. De natuur kan mooi, duister en ongrijpbaar zijn en is altijd onderhevig aan verandering. Steeds opnieuw wordt je geconfronteerd met het proces van vergankelijkheid; groeien, bloeien en sterven.

Aanleiding voor een schilderij kan een stukje uitzicht uit het raam van mijn atelier zijn of iets dat ik tijdens mijn wandelingen in de natuur ben tegengekomen. Ik fotografeer dit en combineer dit met stukken uit andere foto’s. Je ziet geen mensfiguren of ingrepen door de mens in mijn werk. Ik wil de pure natuur, mijn beleving van dat specifieke stukje weergeven.

Ik combineer acrylverf met balpen, lakken, inkten en pastelkrijt. Het ene vlak kan dik geschilderd worden en het andere vlak juist transparant. Ik werk graag op papier, de kwetsbaarheid van het papier versterkt het tere, het vergankelijke van de natuur. Doordat ik veel donkere tinten gebruik met hier en daar lichte accenten ontstaat er een mysterieuze sfeer, het creëren van deze ondefinieerbare spanning is kenmerkend voor mijn werk.